Beweegbare bruggen Vlaamse Waterweg

Ondersteuning t.v.b beweegbare bruggen Vlaamse Waterwegen in de aanbesteding, gunning en uitvoering op het gebied van elektrotechniek, besturing, bediening, machineveiligheid en systeemontwikkeling.

De Vlaamse Waterweg NV

Hieraan werkten:

We mogen onze deskundigheid inzetten in Vlaanderen, hoe mooi is dat?

Noud Brouwer & Roel Erps

Aanleiding

De Vlaamse Waterweg beheert de bevaarbare waterwegen in Vlaanderen. Hierin liggen circa 27 beweegbare bruggen, die in de nabije toekomst herbouwd moeten worden. De Vlaamse Waterweg bereidt deze herbouw voor in samenwerking met Sweco Belgium. Medewerkers van beiden vormen een IPM-team, dat bijgestaan wordt door experten. Sweco heeft voor de expertdiensten op het gebied van de elektromechanica en de sturing Mijnsen aangetrokken. Tezamen voeren we studies uit en bereiden we het contract voor, dat moet leiden tot de herbouw van de beweegbare bruggen. Ook bij aanbesteding, gunning en uitvoering zullen we ondersteuning leveren.

Onze rol

Mijnsen maakt deel uit van het multidisciplinair projectteam en levert diensten op het gebied van elektrotechniek, besturing, bediening, machineveiligheid en systeemontwikkeling.

27
Beweegbare Bruggen

Uitkomst

Studies naar de bestaande situatie en de gewenste nieuwe situatie van de te beschouwen beweegbare bruggen, de externe raakvlakken met andere objecten zoals sluizen en centrales voor afstandsbediening, naar de energievoorziening. Ontwerpen van de elektrotechniek, besturing en bediening. Generiek en zo nodig locatie specifiek. Contracteisen voor de te beschouwen vakgebieden. Ondersteuning tijdens aanbesteding, gunning en uitvoering. Uiteindelijk herbouwde beweegbare bruggen, die naar tevredenheid van de Vlaamse Waterweg functioneren.

“Mijnsen is een betrouwbare partner met gedreven experts voor ons project in samenwerking met De Vlaamse Waterweg nv.””

Inge Vervaet

Technisch Manager “DBFM-project Beweegbare kunstwerken"

Hieraan werkten:

Meer projecten