Noud Brouwer

Senior Ingenieur

Na afronding van zijn studie Elektrotechniek in 1991 heeft Noud Brouwer aan diverse multidisciplinaire projecten gewerkt.

Meer
Projecten waaraan Noud werkte.

Na afronding van zijn studie Elektrotechiek in 1991 heeft Noud Brouwer aan diverse multidisciplinaire projecten gewerkt. Zo was hij betrokken bij de bouw van een Rotterdamse warmtekrachtcentrale, het ontwerp van de Betuweroute, de realisatie van een drinkwaterfabriek in Noord-Holland en het ontwerp van de Amsterdamse Noord-Zuid metrolijn. Bij de bouw van de spitsstroken op de A2 bij Den Bosch en de A2/A67 bij Eindhoven, voorafgaand aan de grote ombouwen, voerde hij voor Rijkswaterstaat directie. Van 2005 tot 2011 maakte hij deel uit van het projectteam van Rijkswaterstaat dat ontwerp, realisatie en instandhouding van de veiligheidsvoorzieningen van de A73-tunnels begeleidde. Systeemgerichte contractbeheersing, risicomanagement en raakvlakkenbeheer speelden hierbij een grote rol.

"Noud is doel gedreven techneut die altijd proactief met collega's naar de oplossing zoekt"

De laatste jaren zijn het ook projecten in de "natte" infrastructuur waar hij in adviseert. Het doorvoeren van aanpassingen aan een hoogwaterkering van Waterschap Rivierenland bijvoorbeeld, of de modernisering van de afstandsbediening van beweegbare bruggen en sluizen in Zuid-Nederland. Ook in de contractvorming van de Nieuwe Sluis Terneuzen leverde hij een bijdrage. De machineveiligheid van dit soort samengestelde complexe machines heeft zijn speciale aandacht, niet in de laatste plaats dankzij zijn aandeel in het "expertteam Machineveiligheid" van Rijkswaterstaat. Noud Brouwer heeft een helikopter view op technisch gebied en combineert dit met kennis van contractvormen en inzicht in verhoudingen en drijfveren. Discussies over zin en onzin zoekt hij niet op, maar wanneer ze in het belang van een project zijn, gaat hij ze zeker niet uit de weg.