Roel Erps

Medior Ingenieur

Roel is een erg ervaren specialist op het gebied van Industriële Automatisering en Machineveiligheid

Meer
Projecten waaraan Roel werkte.

Al van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in en bezig met computers en software. Na een afgeronde HBO studie elektrotechniek en interessante stage bij Mijnsen Dynamische Mobiliteit ben ik in 2011 kort werkzaam geweest bij Mijnsen. Vervolgens ben ik als programmeur van industriële automatisering aan het werk gegaan bij diverse system integrators/installateurs en tot voorkort bij een machinebouwer. Hier heb ik aan allerhande projecten gewerkt, van klein tot groot, lokaal tot internationaal, van standalone concept machines tot grote productielijnen en nutsvoorzieningen. Ik ben bekend met veel programmeersystemen van Siemens waaronder ook Safety besturingen, diverse aandrijfbesturingen en de Siemens veldbussen. Daarnaast heb ik een brede kennis van ICT-systemen, virtualisatie, dataopslag en netwerken. Onder andere de programmeertalen VB, C++ en Java zijn voor mij niet onbekend en ook met SQL databases kan ik overweg. Naast programmeerwerkzaamheden heb ik ook gewerkt aan Functional Specifications (FS), Software Design Specifications (SDS) en test- en afname protocollen (FAT/SAT). Tevens heb ik meerdere interne verbetertrajecten geïnitieerd, zo heb ik gewerkt aan het opzetten van een nieuwe software standaard met een automatische code-generatietool.

"Ik hoop met mijn opgedane kennis en ervaring een steentje te kunnen bijdragen in de interessante en uitdagende projecten bij Mijnsen"

Na mijn HBO studie elektrotechniek kriebelde het nog om een vervolgstudie te volgen. In 2017 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestart met de Master Software Engineering aan de Open Universiteit. Eind 2021 heb ik, naast mijn baan, mijn Master Software Engineering met succes afgerond. Vanaf oktober 2022 ben ik weer terug in dienst van Mijnsen en hoop ik met mijn opgedane kennis en ervaring een steentje te kunnen bijdragen in de interessante en uitdagende projecten.